Kostnadseffektiv lösning som gör skillnad

Hyr en rekryterare

Kostnadseffektiv lösning som gör skillnad

Rörligheten på dagens arbetsmarknad är stor och många organisationer är helt enkelt inte rustade för dem rekryteringstoppar som det ibland tillför.  Att erbjuda möjligheten att hyra en konsult som arbetar In house under en begränsad tidsperiod är både kostnadseffektivt och skapar värde för flera områden inom organisationen.

Inför varje unikt uppdrag går vi gemensamt igenom det aktuella behovet och därefter presenterar vi ett förslag på vår insats. Vi har möjlighet att verka på både hel och deltid enligt överenskommelse.

Med insatser på nära håll där vi inkluderar HR, chefer och medarbetare kan vi göra skillnad, tillsammans, på riktigt.

Fördelar med att hyra en rekryteringskonsult

Här listar vi fyra goda anledningar till varför man bör hyra en rekryteringskonsult. Vi pratar om  K  U  N  D

K ostnadseffektivt – Du betalar enbart för de timmar vi är på plats och arbetar med uppdraget.

Utvecklande –  Att ha en rekryteringskonsult på plats ger värde för fler inom organisationen. Vi har exempelvis möjlighet att utveckla era chefer inom rekrytering, se över arbetsfördelning eller utveckla den befintliga rekryteringsprocessen tillhörande mallar och dokument.

Nära – Vi sitter på plats och arbetar nära chefer och och ledning. Vi lär känna er på riktigt.

Dynamiskt – Att få in en extern konsult i HR teamet tillför dynamik och nya perspektiv. Speciellt när det kommer till Employer brand, processer, intervjuteknik och tester.

Hyr en rekryterare

När är det läge att hyra en rekryterare?

  • När flera nya medarbetare ska tillsättas under en kort tidsperiod
  • Vid utvärdering och implementering av nytt rekryteringssystem
  • När ni vill utveckla er egen rekryteringsförmåga
  • När ni vill säkerställa en gemensam rekryteringsprocess för organisationen
  • Vid ex. sjukdom/föräldraledighet av nuvarande rekryteringsansvarig

HR-strateg bidrog med stor kunskap

”Ert uppdrag hos oss, att ta fram en process för rekrytering med mallar och rutiner, har visat att ni har stor kompetens inom området. Trots det har ni även varit villiga att ta in tankar och idéer från oss som beställare. Det har gjort att jag har känt att jag med fullt förtroende har kunnat lämna över arbetet till er, att jobba på egen hand i projektet tillsammans med våra medarbetare och att ni sedan kontinuerligt stämt av med mig. Vi kommer ha stor nytta av de processer och mallar som ni har tagit fram.”

I rekryteringarna tillsammans med personalledande chefer, som har haft en skiftande erfarenhet av rekrytering, har ni bidragit med stor kunskap och säkerhet i processen som hjälpt dem att utvecklas. Jag har fått många positiva omdömen från dem efter samarbetet med er.

Wiveka Engman – HR chef, Hall Media

Vill du veta mer om hur det fungerar att hyra en rekryterare?