HR-strateg grundades 2016 och ingår i Huset Invest som är en del av Simonssongruppen

Vårt team består av fem erfarna konsulter med olika inriktningar och specialistområden, vilket är en garanti för att vi kan leverera det vi utlovar –  allt inom HR och Ledarskap.

Historien om oss

Det började med en tanke…

 

Tänk om man kunde bygga ett team med erfarna och specialiserade konsulter som utifrån ett helhetsperspektiv kan hjälpa kunderna med allt inom HR och ledarskap.

 

Efter drygt 10 år i branschen hade tanken successivt växt sig allt starkare hos Joakim. 2015 fick han frågan om att starta upp HR-strateg som en del av Simonssongruppen. Möjligheten att få arbeta i en starkt entreprenörsdriven koncern med sunda värderingar gjorde valet lätt och 2016 startade HR-strateg med kontor på Parkgatan 2 i Jönköping.

Efter ett spännande uppstartsår kom Joakim i kontakt med Viktor Fransson som då arbetade som HR-chef på Intersport. Viktor har förutom sin gedigna utbildning och erfarenhet ett enormt entreprenörsdriv vilket var avgörande då han anställdes 2017. Viktor visade sig snabbt ha förmågan att genom sin professionalism och sitt sätt att vara skapa förtroende hos kunderna vilket har lett till djupa relationer och långa uppdrag. Viktor är idag ansvarig för vårt verksamhetsområde Ledar- och grupputveckling.

Efterhand växte behovet av en erfaren Rekryteringskonsult som dessutom låg i framkant gällande digitala verktyg och system. Elin Andersson, då på Manpower, hade fångat Joakims öga på Linkedin genom sitt sätt att kommunicera. Han kontaktade Elin och efter några möten och tid för funderingar över sommaren 2018 klev Elin ombord i september. Utöver sin roll som Rekryteringskonsult har Elin tagit HR-strateg flera kliv framåt på vår digitaliseringsresa, bland annat genom att projektleda byte av affärssystem och arbetet med hemsidan. Elin ansvara idag för vårt verksamhetsområde Rekrytering.

Våra kunders behov av HR-stöd växte allt mer och vi sökte därför ytterligare en konsult i början av 2019. En av flera sökanden var Sophie Bernström som då arbetade som HR-Business partner på Länsförsäkringar. Tycke uppstod och i augusti 2019 började hon hos oss. Sophie har en enorm kunskap och bredd inom HR och kan stötta våra kunder med såväl operativa som strategiska HR-frågor. Sophie ansvarar idag för vårt verksamhetsområde HR-konsultation.

Lite av en slump träffade Joakim Henrik Hallström under 2019. Henrik är ett känt namn i regionen efter 15 år som HR-ansvarig på Sanmina-SCI och Husqvarna AB samt 10 år som konsult hos en kollega i branschen som han då hade valt att lämna. Möjligheten att få arbeta med helheten i ett företag som befinner sig i en spännande tillväxtfas lockade och 1 december 2019 blev Henrik en i vårt team. Henrik ansvarar idag för vårt verksamhetsområde Interim Management.

HR-strateg består idag av ett team med passionerade konsulter. Vi har olika inriktningar och specialistroller vilket är helt avgörande för att vi ska kunna leverera det vi utlovar. Vi ligger nära varandra värderingsmässigt men har samtidigt olika beteendestilar vilket är precis det som eftersträvats vid teambyggandet för att skapa dynamik och framåtriktad energi.

2020 hade vi växt ur våra lokaler och vi finns idag på Norra Strandgatan 6 i Jönköping. Vår ambition är att fortsätta vår tillväxtresa och är du nyfiken på att bli en del av vårt team är du alltid välkommen att kontakta oss.

Vår styrka är vår bredd och vårt team

Vi vågar påstå att vår bredd med allt inom HR & ledarskap är unik.

Läs mer om vårt team