Wexiödisk
Plats

Växjö

Sista ansökningsdag

2022-01-21

Mjukvaruutvecklare-Wexiödisk

Mjukvaruutvecklare-Wexiödisk

Vi söker en Mjukvaruutvecklare som vill ta en viktig roll på Wexiödisk genom att jobba med programmering av våra styrsystem

Plats

Växjö

Sista ansökningsdag

2022-01-21

Vi söker efter en duktig och självständig ingenjör som kommer att ingå i ett erfaret team med hög elektronik- och maskinkunskap. Du får vara med och bestämma produktens design, arkitektur och lösningar anpassade till våra produkter. Samtliga funktioner så som marknad, försäljning, utveckling och produktion sitter på samma plats vilket innebär närhet till produkten. Du kommer alltså i kontakt med allt ifrån hårdvaran och vidare upp till GUIt och allt där emellan. Du har därför ett brett intresse och gillar att jobba med helheten.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften blir att bli expert på mjukvaran till Wexiödisks styrsystem. Systemet är helt nyutvecklat och kallas för WD-touch. Den initiala upplärningen av WD-touch kommer att ske hos vår konsultfirma som har tagit fram mjukvaran. Personen kommer sedan att ha ett nära samarbete med Wexiödisks elektroingenjörer och övrig utvecklingsavdelning med fokus på WD-touch. I ett senare skede kan det bli aktuellt att jobba med programmering i andra mjukvaror till Wexiödisks diskmaskiner och andra projekt som kräver mjukvara i organisationen.

De tekniker du kommer i kontakt med är främst C++, C samt IBM Rational Rhapsody. Git används för versionshanteringssystem så det är bra om du är en van användare av det. Det finns en del kod skriven i Python samt script som Pearl och Shellscript. Miljön är i Linux och det finns goda möjligheter att utveckla vidare testautomatiseringen med Continuous Integration. Där kommer du i kontakt med Yocto och byggflöden. Vidare finns det ett GUI som är skrivet i C++ och Qt.

Utbildning

Vi söker en Högskole- eller Civilingenjör inom relevant område som t.ex. Teknisk fysik och elektronik, mjukvara, datateknik, medieteknik. Alternativt fungerar det med kandidatprogram inom Innovativ Programmering, datavetenskap och liknande.

Den vi söker kan vara såväl nyutexaminerad som erfaren, det viktigaste är att du har rätt inställning och personlighet.

Teknisk kompetens

Störst kodbas i C++ (prioriterat). Git används som revisionshanteringsverktyg. IO-kort har egen mjukvara och där är koden skriven i C. Systemet är i en Linux miljö. IBM Rational Rhapsody används och har externa bibliotek.

Det finns ett GUI skrivet i C++ och Qt. Testautomatisering finns det möjlighet att implementera i form av Continuous Integration. Yocto kan användas i det syfte. Scriptspråk som pearl, shellscript används också i olika former.

Vårt erbjudande

Då det är en ny tjänst har du stora möjligheter att påverka och inom givna ramar forma rollen. Wexiödisk är ett välrenommerat bolag med stabila, långsiktiga och finansiellt starka ägare. Som Mjukvaruutvecklare kommer du ingå i ett kunnigt och engagerat team där du får en viktig roll.

Vi arbetar genom ständiga förbättringar och ser ett starkt värde i att starta med små förändringar för att komma i gång och successivt bli bättre. Vi har ett gemensamt ansvar att fortsätta vara en framgångsrik och attraktiv arbetsgivare.

Välkommen att bli en del av Wexiödisk!

 Wexiödisk

Wexiödisk startades 1972 och är beläget i Växjö. Wexiödisk utvecklar, producerar och marknadsför diskmaskinslösningar samt tillhandahåller service på en global marknad.

Genom ett starkt engagemang, fokus på kundvärde och lönsam tillväxt skapas långsiktiga värden. Bolaget är ett traditionellt tillverkande bolag med utveckling, produktion och försäljning. Inom försäljningsorganisationen ingår försäljning, ordermottagning och eftermarknad. Man är marknadsledande i Sverige med 65% av den svenska marknaden, och 65% av all produktion exporteras.

Till vårt förfogande har vi en byggnadsyta på ca 11 000 kvadratmeter där vi har en komplett produktion, från plåtbearbetning till provkörning, utrustad med automatiska verkstadsmaskiner samt robotar vilket säkerställer en hög kvalitet och tillgänglighet.

Wexiödisk ingår i ALI Group. Vi är ca 180 personer, finns representerade via återförsäljare i 40 länder och omsätter ca 350 mkr.

 

Joakim Skirhammar

Ansvarig konsult

joakim.skirhammar@hrstrateg.se