ITAB
Plats

Jönköping

Sista ansökningsdag

2020-08-31

Head of Group Business Controlling

Head of Group Business Controlling

Nu söker vi dig som vill vara med att utveckla ITAB för framtiden och inom givna ramar forma koncernens finansiella planering och business controlling som funktion tillsammans med CFO.

Plats

Jönköping

Sista ansökningsdag

2020-08-31

Siktet är inställt!

ITAB med huvudkontor i Jönköping har under ett antal år framgångsrikt etablerat sig internationellt och är i dag en börsnoterad koncern. Med ny ledning och ny strategi är en spännande resa påbörjad i att utveckla verksamheten till nästa nivå.

Ulrika Bergmo Sköld, CFO, bygger nu och kompletterar teamet som arbetar inom finans- och ekonomifunktionen med ett antal nya roller. Först ut är en nyckelfunktion för koncernen:

Head of Group Business Controlling

Som Head of Group Business Controlling blir du navet med stora möjligheter att utveckla för framtiden och inom givna ramar forma koncernens finansiella planering och business controlling som funktion tillsammans med CFO.

Rollen

Vi söker dig som är en framåtriktad ekonom och som utifrån skarpa analyser och ett coachande förhållningssätt ska stödja ledningsgrupperna på ITAB:s business units i att nå uppsatta verksamhetsmål. Du kommer att driva arbetet med att utveckla koncernens controllerfunktion för att säkra kontroll, support och lönsamhetsdriv i koncernen.

Tillsammans med ledningen arbetar du med att utveckla koncernens styrmodell och KPI: er. Du motiveras av att driva förbättrings- och effektiviseringsprojekt då du bland annat förväntas utveckla verktygen för koncernens rapportering och uppföljning samt koncernens modell för produktkalkylering. I nära samarbete med andra funktioner är du delaktig i omorganisationer såsom fusioner och eventuella förvärv.

Erfarenheten

Tjänsten kräver erfarenhet av liknande roller, ett strukturerat arbetssätt och utpräglad analytisk förmåga. Du leder andra människor både direkt och indirekt vilket ställer krav på din ledarförmåga.

Du har högskoleexamen eller annan meriterande erfarenhet, företrädesvis från börsnoterad koncern med producerande verksamhet.  Tjänsten innebär daglig kontakt med kollegor i andra länder och medför även resor till ITABs siter runt om i världen vilket kräver att du behärskar engelska i tal och skrift. Vidare är du van användare av affärssystem och analysverktyg samt har mycket goda kunskaper i Excel.  

Personen

Teamet är viktigt för dig och du trivs i en prestigelös miljö med drivna kollegor. Du är en coachande ledare med förmåga att ödmjukt möta människor och skapa förtroende i organisationen genom ditt sätt att agera. För att lyckas i rollen måste man ha god affärsförståelse, se samband, vara lyhörd och motiveras av att initiera och driva verksamhetsutveckling genom samarbete med andra.

Det är positivt om du som person också motiveras av att ibland lämna din trygghetszon för att driva olika projekt som ligger utanför ditt egentliga ansvarsområde.

Företaget

ITAB Group sells, designs, develops, manufactures and installs complete shop concepts for retail chain stores. With our expertise, long-term relations and innovative solutions ITAB is at the forefront as partner in the retail business.

ITAB offers career opportunities in an international workplace. Continously we act and strive together for a sustainable future – for business, people and environment. ITAB as a friendly place to work with good working conditions in an attractive, equal-opportunity, safe and healthy workplace.

Please find out more at www.itab.com. 

 

 

 

 

 

Joakim Skirhammar

Ansvarig konsult

joakim.skirhammar@hrstrateg.se