BabyBjörn
Plats

Värnamo

Sista ansökningsdag

2022-02-06

Global Sourcing Manager - BabyBjörn

Global Sourcing Manager - BabyBjörn

Till vårt distribution- och logistikcenter i Lanna (Värnamo) erbjuder vi dig en ny spännande roll där du ska sätta vår sourcingstrategi och verkställande.

Plats

Värnamo

Sista ansökningsdag

2022-02-06

Utifrån rollen arbetar du proaktivt, skapar utrymme för utvecklingsarbete och driver och säkerställer all ledning och styrning av aktiviteter, processer och kommunikation.

Du förväntas tillföra en bred och djup affärsmässig förståelse och kunskap om nuvarande och framtida leverantörer. Detta för att säkra såväl nuvarande produktion- och kapacitetsplanering, som framtida innovationer och en fortsatt välmående tillväxt.

Våra förväntningar;

✓ Skapa, vidareutveckla och driva vår strategi för produktion och sourcing på kort- och lång sikt. Detta utifrån pris/lönsamhet, ledtid, kvalitet, hållbarhet, riskhantering och total kapacitet.

✓ Utifrån satt strategi ska du tillsammans med dina medarbetare genomföra inköpsanalyser och aktivt söka och utveckla såväl nya som befintliga produkt- och komponentleverantörer. I detta arbete ingår det också att säkerställa huvudleverantörernas underleverantörer med stort fokus på CSR.

✓ Skapa en tydlighet och ett stort driv i kommunikation och processer. Detta i nära samarbete med t ex central produktutveckling, försäljning och Supply Planners.

✓ Stödja, coacha och utveckla personalen vidare med direkt personalansvar för ca 8 medarbetare inom materielområdena textil, metall, plast, ytbehandling och trä.

Du rapporterar till Head of Operations.

Erfarenhet

Du som söker har en högre akademisk utbildning och flerårig internationell erfarenhet av förhandlings- och inköpsarbete från central nivå. Vidare har du genom åren byggt på dig genuin kunskap om hållbarhet och strategisk affärsutveckling från olika miljöer och kulturer. Branscherfarenhet från textilbranschen är meriterande.

Person

På BabyBjörn arbetar vi tvärfunktionellt med många interna och externa kontakter och relationer, varför det är viktigt att du skapar förutsättningar för bra samarbeten och öppen dialog. Därmed tror vi att du ser dig som en engagerande som affärsmässig ledare som trivs i samverkan med andra. Vi vill ständigt utvecklas och för att lyckas med det krävs det att vi har modiga ledare som provar nya arbetssätt och strategier. Vidare förväntas du att arbeta strategiskt, vara initiativtagande och inspirerande i det pågående förändrings- och utvecklingsarbetet.

Erbjudande

Du erbjuds en entreprenöriell arbetsplats, med korta beslutsvägar och en företagskultur som kännetecknas av framåtanda, engagemang och omtanke. Lockas du av utmaningen? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Vid denna rekrytering samarbetar BabyBjörn med HR-strateg i Jönköping. Vid eventuella frågor kontakta ansvarig konsult nedan. Välkommen att skicka in din ansökan omgående. Urvalsprocessen är igång. 

Om BabyBjörn

BabyBjörn AB är ett svenskt familjeföretag med cirka 170 anställda i koncernen, som utvecklar, marknadsför och distribuerar barnprodukter, främst för åldersgruppen 0–3 år. Företaget grundades 1961 och sedan starten har fler än 30 miljoner barn burits i våra bärselar. Utveckling och produktion sker i Europa, Nordamerika och Asien. Föregående år uppgick omsättningen till cirka 950 MSEK och 95 % av försäljningen går på export till över 50 länder. Globalt sysselsätter verksamheten ca 400 personer. Mer information finns på www.babybjorn.com

 

Henrik Hallström

Ansvarig konsult

henrik.hallstrom@hrstrateg.se