Positec Nordic
Plats

Jönköping

Sista ansökningsdag

2022-02-06

Finance and Operations Manager – Positec Nordic

Finance and Operations Manager – Positec Nordic

Positec står inför en mycket spännande expansion på den nordiska marknaden. Till vårt huvudkontor i Jönköping erbjuder vi dig en spännande utmaning med stor utvecklingspotential. Utveckla och implementera en ny administrativ funktion, utifrån en global marknad.

Plats

Jönköping

Sista ansökningsdag

2022-02-06

Vi förväntar oss att du ska tillföra kunskap, erfarenhet och verktygen till vår pågående utvecklingsresa. I din roll kommer du bli en viktig och stark kraft i vårt nordiska team, med många tvärfunktionella samarbeten och dialoger. Utifrån verksamhetens affärsplan kommer du i huvudsak arbeta framåtriktad med att stötta dina kollegor och medarbetare i frågor gällande ekonomi och affärsutveckling.

Tillsammans med en Business Controller ansvarar du för alla former av ekonomiska funktioner i vår drift och utveckling. Detta innebär ansvar för att koordinera och leda finansiell budget- och prognosprocesser för Norden. Vara stöttande och rådgivande såväl på avdelningsnivå som till våra andra bolag i Norden, som till vårt Accounting SSC i Tyskland och HK Positec Group i Kina.

I rollen rapporterar du till VD för Norden och bidrar kreativt, såväl lokalt som centralt.

Vi förväntar oss att du agerar som vår affärsrådgivare där du bland annat;

En annan viktig del i rollen är att ta ett övergripande ansvar för kommunikationen för vårt Supply Chain i Norden. I detta arbete ingår det ett ansvar för vårt nordiska lager i Borås (3PL) och att leda ett team på 3 medarbetare.

Erfarenhet

Vi söker en Civilekonom med erfarenhet av liknande roll och en mycket god verksamhets- och affärsförståelse. Vi ser med fördel att du har erfarenhet från en internationell verksamhet, där teamkänslan och entreprenörsdrivet är tydligt. 

Person

För att du ska lyckas och trivas hos oss är det viktigt att du är en prestigelös ledare och lagspelare som har en härlig passion och förståelse för såväl medarbetare, affären och verksamheten. Du skapar förutsättningar för bra samarbete. Du bygger ditt ledarskap på förtroende och involvering och har pondus samt modet att utmana konstruktivt.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en bred ledarroll, där du får stora möjligheter att påverka, bidra med strategisk höjd och arbeta nära verksamheten. Vi ser också att rätt person får stora möjligheter att forma och utveckla rollen. Vill du bidra! Och bli vår nya medarbetare och arbeta tillsammans med ett kompetent och positivt gäng är du varmt välkommen med din ansökan.

Din ansökan

Vid denna rekrytering samarbetar Positec Nordic med HR-strateg. Vi önskar din ansökan omgående. Urvalsprocessen är igång. För mer information kontakta nedanstående kontaktperson.

Företaget

Positec Nordic AB säljer och marknadsför varumärkena WORX och KRESS på nordiska marknaden. Erbjudandet är batteridrivna trädgårdsmaskiner, el-verktyg för både hem och fritid samt robotgräsklippare. I alla produkter finns PowerShare-batteriteknik vilket gör att man kan använda samma batteri till alla produkter. Det nordiska huvudkontoret är i Jönköping.

Henrik Hallström

Ansvarig konsult

henrik.hallstrom@hrstrateg.se