Ekets Mekaniska
Plats

Örkelljunga

Sista ansökningsdag

2022-02-06

Fabrikschef - Ekets Mekaniska

Fabrikschef - Ekets Mekaniska

Vi söker dig som ska ansvara för att leda fabrikens dagliga verksamhet och hantera den långsiktiga utvecklingen tillsammans med VD.

Plats

Örkelljunga

Sista ansökningsdag

2022-02-06

I rollen tar du ett lokalt ansvar för produktionsledning, teknikgrupp, kvalitet, underhåll, inköp och planering/logistik. Du leder en ledningsgrupp bestående av åtta personer och ingår i koncernens ledningsgrupp.

Du förväntas sätta och säkerställa utvecklingsplanen för fabrikens processer och uppnå satta mål. Du är närvarande och aktivt leder tillsammans med din ledningsgrupp och medarbetare den dagliga styrningen. Driver och säkerställer bl a produktivitet, effektivitet, ledning, kvalitet och fabrikens arbetsmiljö och fortsatta välbefinnande.

Vi förväntar oss att du arbetar proaktivt och därigenom skapa utrymme för utvecklingsarbete på en operativ och övergripande nivå. Förutom din egen organisation har du koncernfunktioner till din hjälp avseende Marknad, HR, Ekonomi och Inköp samt en fabrikschefskollega inom koncernen.

Erfarenhet

Ekets framgång bygger på dina djupa kunskaper om produktion och processer och möjligheten att anta nya arbetsmetoder, minska förluster och driva fabriken mot en effektiv produktion. Du har tidigare, som fabrikschef eller produktionschef utvecklat en fabrik eller tillverkningsprocess och har en mycket god förståelse för fabrikers utmaningar och att använda den mänskliga kapaciteten i företaget. Vi förutsätter att du har goda kunskaper från tillverkningsindustrin eller skärande bearbetning och ett stort tekniskt intresse.

Person

Rollen inkluderar relationer med såväl medarbetare/funktioner på olika nivåer och många beslutsfattare. Därför är det viktigt att du har ett affärs- och lönsamhetsfokus, skapar förutsättningar för bra samarbete att driva en effektiv fabrik. Därmed tror vi att du ser dig som en stabil och närvarande ledare som trivs i samverkan med andra och utmanar och driver på genom ditt proaktiva förhållningssätt. 

Erbjudande

Du välkomnas in i ett av norra Europas ledande företag inom skärande bearbetning. Utmaningen och utvecklingspotentialen är stor och genom ditt engagemang och sätt att leda andra kommer du direkt bidra till din egen och vår utveckling.  Du erbjuds en utmanande roll med stort ansvar i att skapa långsiktig och lönsam tillväxt samt sätta nya mål och strategier inför framtiden.  

I den här rekryteringen samverkar EketsUppåkra med HR-strateg i Jönköping. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult nedan. Vi ser fram emot din ansökan omgående. Urvalsprocessen är igång.

 Om EketsUppåkra

Ekets Mekaniska och Uppåkra Mekaniska har sedan starten utvecklats till några av norra Europas mest kvalificerade företag inom avancerad skärande bearbetning. Med totalt ca 340 medarbetare och ca 60 MEUR i årlig omsättning förser vi våra kunder i hela världen med avancerade produkter. Vi är en komplett leverantör som erbjuder våra kunder en mängd lösningar och arbetsmoment inom skärande bearbetning, härdning, slipning och montering. Våra produktionsenheter har över 150 CNC-maskiner i högeffektiva produktionsceller. Vi har fabriker i Skillingaryd och Eket.

Ekets Mekaniska AB har cirka 125 medarbetare och omsätter cirka 170 MSEK

Henrik Hallström

Ansvarig konsult

henrik.hallstrom@hrstrateg.se