Wexiödisk
Plats

Växjö

Sista ansökningsdag

2021-10-18

Ekonomichef-Wexiödisk

Ekonomichef-Wexiödisk

Vi söker en framåtriktad Ekonomichef som får stora möjligheter att påverka i en tekniskt driven organisation och inom givna ramar fortsätta forma och utveckla ekonomifunktionen.

Plats

Växjö

Sista ansökningsdag

2021-10-18

Vi söker dig som motiveras av såväl operativt som strategiskt arbete i en händelserik vardag.

Tjänsten är stationerad i Växjö där du har ansvar för två direktrapporterande medarbetare. I tjänsten som Ekonomichef har du kontaktytor inom både Metos och Ali gruppens koncernbolag vilket ställer höga krav på flytande engelska i tal och skrift.

Du rapporterar till VD och får en viktig roll i ledningsgruppen där du bidrar med strategisk höjd.

Arbetsuppgifter

Som Ekonomichef hos oss arbetar du med månadsvis rapportering av resultat, balansräkning och nyckeltal samt genomför halvårs-, årsbokslut och upprättar årsredovisning. Du motiveras av att arbeta med ständiga förbättringar samt att utveckla och effektivisera system, rutiner och processer.

Övriga exempel på arbetsuppgifter,

Erfarenhet och personlighet

Vi söker en Civilekonom med erfarenhet från producerande bolag i en internationell miljö. Du har goda ledaregenskaper och bygger ditt coachande ledarskap på förtroende och involvering där laget går före jaget. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är strukturerad, uppskattar ordning & reda och har modet att ibland utmana och ifrågasätta. Vidare drivs du av att sätta dig in i verksamheten och affären för att kunna bidra utifrån ett helhetsperspektiv.

Som person är du självgående och prestigelös. Du har strategisk höjd, ser helheter och är samtidigt noggrann med detaljer. Du ser möjligheter och drivs av att kunna förbättra och påverka. Du har en stark kommunikativ förmåga och du kan förklara ekonomi även för icke-ekonomer.

Vårt erbjudande

Wexiödisk är ett välrenommerat bolag med stabila, långsiktiga och finansiellt starka ägare. Som Ekonomichef kommer du få en fri roll med stort eget ansvar att utveckla och coacha ditt team och dess arbete framåt.

Vi arbetar genom ständiga förbättringar och ser ett starkt värde i att starta med små förändringar för att komma i gång och successivt bli bättre. Vi har ett gemensamt ansvar att fortsätta vara en framgångsrik och attraktiv arbetsgivare.

Vi ser fram emot din ansökan redan nu, dock senast den 18 oktober

Välkommen att bli en del av Wexiödisk!

 Wexiödisk

Wexiödisk startades 1972 och är beläget i Växjö. Wexiödisk utvecklar, producerar och marknadsför diskmaskinslösningar samt tillhandahåller service på en global marknad.

Genom ett starkt engagemang, fokus på kundvärde och lönsam tillväxt skapas långsiktiga värden. Bolaget är ett traditionellt tillverkande bolag med utveckling, produktion och försäljning. Inom försäljningsorganisationen ingår försäljning, ordermottagning och eftermarknad. Man är marknadsledande i Sverige med 65% av den svenska marknaden, och 65% av all produktion exporteras.

Till vårt förfogande har vi en byggnadsyta på ca 11 000 kvadratmeter där vi har en komplett produktion, från plåtbearbetning till provkörning, utrustad med automatiska verkstadsmaskiner samt robotar vilket säkerställer en hög kvalitet och tillgänglighet.

Wexiödisk ingår i ALI Group. Vi är ca 180 personer, finns representerade via återförsäljare i 40 länder och omsätter ca 350 mkr.

Joakim Skirhammar

Ansvarig konsult

joakim.skirhammar@hrstrateg.se